Brussel·les

Moratinos assegura no s'han fet concessions al Marroc per resoldre la situació d'Aminatu Haidar

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha assegurat que no s'han fet concessions al Marroc per desencallar el cas de l'activista saharaui Aminatu Haidar. Aquestes declaracions arriben poques hores després que Haidar hagi tornat al Sàhara després de 32 dies en vaga de fam. Moratinos s'ha mostrat satisfet amb la resolució dels fets i ha dit que el govern espanyol no s'ha de penedir de res del que ha fet en aquest cas "perquè nosaltres no formem part de la crisi, o de l'arribada de la senyora Haidar". Moratinos també ha assegurat que "les autoritats marroquines al final han entès que el més lògic era permetre la tornada de Haidar a Al-Aaiun".

Actualitzat
El ministre espanyol ha fet aquestes declaracions durant la presentació oficial de la presidència espanyola comunitària al Consell de la Unió Europea, que comença el proper mes de gener.

Pel què fa a la col·laboració amb els governs de Washington i París, el ministre ha dit que és un clar exemple de com "els tres grans països que tenen interessos i capacitat treballen de forma coordinada" i que aquesta és la manera "com s'han de portar les negociacions per un assumpte complex i difícil".

Moratinos ha recordat que Espanya defensa "una solució justa, política i definitiva" per resoldre el conflicte entre el Sàhara i el govern del Marroc, i ha destacat que pel govern de Zapatero les relacions diplomàtiques amb el país africà són una prioritat.
Anar al contingut