Jano Galán
Jano Galán
Barcelona

Mor Jano Galán, la cara de la lluita contra l'ELA

Ha mort a Barcelona poques setmanes després de fer 40 anys

RedaccióActualitzat

Jano Galán, la cara més coneguda de la lluita contra l'ELA, l'esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia degenerativa que no té cura, ha mort a Barcelona poques setmanes després de fer 40 anys.

Tot va començar a finals de febrer del 2012, quan tenia 35 anys. Alejandro Galán, Jano, va anar a urgències amb malestar al braç esquerre i una lleugera pèrdua d'agilitat i força. Després de tres mesos de proves, va arribar un diagnòstic sense esperança: tenia ELA, una malaltia degenerativa de les cèl·lules motores. Una malaltia que tenen unes 4.000 persones a Espanya. Li van donar entre dos i cinc anys de vida.

Jano va plorar i plorar, i quan ja no li quedaven llàgrimes va decidir lluitar contra la malaltia. Amb la seva família (la seva dona i tres fills) va crear el projecte DGeneración per anar explicant l'evolució de la seva malaltia. Volia ser útil i explicar a tothom el que havia après des del diagnòstic de la malaltia. Així ho explicava:

"Se'ns ha obert un món nou que no coneixíem 'fa quatre dies'. I en aquest món hi ha molta eina a fer, sobretot per a tots els que volem ser protagonistes principals de les nostres vides."

 

 

 

 

Anar al contingut