Chuck Berry
Chuck Berry
Missouri

Mor el compositor i guitarrista de rock and roll Chuck Berry als 90 anys, a Missouri

Feia 38 anys que no editava nou material, però ara, als 90 anys, havia anunciat un nou disc per aquest any. Una obra que haurà de ser pòstuma.

RedaccióActualitzat

Ha mort Chuck Berry, per molts, el pare del rock-and-roll. La persona que cuidava el músic l'ha trobat inconscient a casa seva, a Missouri, i els serveis d'emergències ja no han pogut fer res per salvar-li la vida. 

Chuck Berry va crear un estil propi i va influir generacions d'artistes que el veneraven. Feia 38 anys que no editava nou material, però ara, als 90 anys, havia anunciat un nou disc per aquest any. Una obra que haurà de ser pòstuma.

Chuck Berry era per a molts el pare, l'inventor del rock and roll. Va crear un estil propi i va influir generacions d'artistes que el veneraven, des de John Lennon fins a Eric Clapton o Keith Richards.

Amb 90 anys a l'esquena, més de 50 àlbums i vuit premis internacionals, el compositor i guitarrista de Missouri sorprenia el món feia poc amb l'anunci d'un nou disc.

Era el passat 18 d'octubre, el dia que en va fer 90. Els detalls sobre aquest tema son escassos, però ell mateix va afirmar a la premsa nord-americana que sobretot el disc tindria material original, gravat i produït per ell mateix a St Louis, la seva ciutat natal.

La data del llançament encara no havia estat programada però el treball l'havia dedicat a la seva dona, Thelmetta. "Aquest disc està dedicat a la meva estimada Toddy", va dir el músic a la premsa:

"Amor meu, em faig vell! He treballat molt de temps en aquest disc, però per fi puc descansar".

Berry, que havia estat absent de la indústria durant gairebé 40 anys, des que va treure el disc, Rock It!, el 1979, és la prova vivent de què mai s'és massa gran, ni massa vell per al rock & roll.

Els seus fills, Charles Berry Jr. i Ingrid Berry, acompanyen al seu pare amb guitarra i harmònica, respectivament.

El seu fill, Charles Berry Jr. havia declarat sobre aquest treball del seu pare, ja pòstum:

"Aquestes cançons cobreixen tot un espectre musical: des del rock pur fins càpsules del temps d'una vida de treball, reflexives i que et fan pensar".

Tota una vida dedicada al Rock and Roll

El seu primer èxit va ser "Maybellene". El va gravar el 1955, als 29 anys. Després vindrien molts altres temes famosos, que connectaven amb els joves nord-americans de l'època, com "Johnny B. Good".

El mític Chuck Berry va trencar esquemes musicals. Cantant, brillant guitarrista, el seu rock naixia del blues i el country. A l'escenari era un autèntic "showman", amb un estil revolucionari, que va inspirar molts grups dels 60 i els 70, des dels Beach Boys fins als Rolling Stones o els Beatles.

Va passar per la presó per tràfic de menors, i a finals dels 70 el van condemnar per evasió d'impostos. Però res no el va fer baixar dels escenaris, que va compartir amb la seva filla o amb Tina Turner entre d'altres. Als 80 anys, encara tenia energia per a "Roll Over Beethoven". Tota una vida de rock and roll.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut