París

Mor el cineasta francès Eric Rohmer als 89 anys, un dels referents de la Nouvelle Vague

El director de cinema francès Eric Rohmer ha mort aquest dilluns al matí a París a l'edat de 89 anys. Rohmer era un dels representants del moviment de la Nouvelle Vague i també va treballar com a editor de la prestigiosa revista "Cahiers du Cinéma". Nascut a la ciutat de Nancy el 1920, Jean-Marie Maurice Scherer, el seu veritable nom, va firmar pel·lícules com "Lacoleccionista", "Mi noche con Maud" o la adaptació de "La marquesa d'O". El cine de Rohmer es caracteritzava per la seva simplicitat i agudesa visual.

Actualitzat
Rohmer era un dels artistes més destacats de l'anomenada Nouvelle Vague, un moviment cinematogràfic de la dècada dels 60, juntament amb Jean Luc Goddard, François Truffaut, Alan Resnais o Claude Chabrol, entre d'altres.

El seu nom artístic sorgeix d'unir dues de les seves passions: l'actor i director Erich Von Stroheim i l'escriptor Sax Rohmer, autor dels llibres de Fu Manchu.

Rohmer també va fer de guionista i de crític cinematogràfic. De fet va ser l'editor de la prestigiosa revista "Cahiers du Cinéma" entre els anys 1957 i 1963.

La seva extensa producció s'estructura en grans blocs temàtics: els anomenats contes morals, on destaca "La rodilla de Claire", les comèdies i proverbis, on s'inclou el film "Paula en la playa" i els quatre contes que va dedicar a cadascuna de les estacions. Fora d'aquests blocs, Rohmer va signar també desenes de pel·lícules, curtmetratges i treballs per a la televisió.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut