Seu de Moody's (EFE)
Seu de Moody's (EFE)
Barcelona

Moody's col·loca el deute de Catalunya a llarg termini en revisió negativa

Actualment el deute de la Generalitat ja té un nivell equivalent al bo porqueria

RedaccióActualitzat

Les agències de qualificació generen dubtes sobre la solvència de Catalunya. L'agència Moody's ha col·locat en perspectiva negativa el deute de la Generalitat. Actualment està en Ba2, equivalent al bo porqueria, però l'agència preveu incerteses i es prepara per a una revisió encara més a la baixa.

Moody's argumenta la revisió en un comunicat en què assegura que hi ha incertesa creixent davant la capacitat del govern català de complir amb les seves obligacions financeres a curt termini.

L'agència recorda que Catalunya és una de les comunitats que recorren de manera contínua al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). A més, es preocupa pr la petició catalana al govern espanyol per poder convertir a llarg termini deute bancari amb venciment a curt termini. L'Estat encara no ha donat resposta a aquesta demanda.

Moody's destaca els riscos que podrien afrontar els creditors de Catalunya "si el govern espanyol no proporciona suport d'una manera oportuna".

De moment, la firma col·loca la nota del deute en revisió a la baixa, a l'espera d'analitzar els fons que rep Catalunya a través del FLA. La Generalitat demanarà prestats un total de 7.520 milions d'euros a càrrec de l'edició d'aquest any.

Dubtes de les agències

Aquesta notícia arriba just un dia després que el ministre d'Exterior, José Manuel García-Margallo, assegurés que la reunió entre Oriol Junqueras i Luis de Guindos la va motivar una altra agència de qualificació. Segons García-Margallo, una agència volia situar en fallida la Generalitat.

Anar al contingut