Barcelona

Montilla qualifica el seu primer govern com el millor equip per afrontar el futur

Els consellers del nou govern català han pres possessió del càrrec en un acte en què el president català, José Montilla, els ha demanat "un compromís clar amb el diàleg per arribar a acords i fermesa en la defensa dels interessos del país". L'acte s'ha celebrat al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, que ha congregat bàsicament els dirigents dels partits d'esquerra i familiars dels nous consellers, sis dels quals han arribat al càrrec per primera vegada: Ernest Maragall (Educació), Joan Puigcercós (Governació), Mar Serna (Treball), Joaquim Llena (Agricultura), Carme Capdevila (Acció Social i Ciutadania) i Joan Manuel Tresserras (Cultura i Comunicació).

Actualitzat

Els presidents de la Generalitat, José Montilla, i del Parlament, Ernest Benach, han estat els últims a entrar a Palau per presidir la cerimònia, que ha començat amb la lectura del decret de nomenament del govern. Tot seguit, un a un, els consellers han anat prometent el càrrec. Després de la seva primera i molt curta experiència al primer govern tripartit, Josep-Lluís Carod-Rovira, com a nou vicepresident, ha estat el primer. I el primer gran somriure Montilla l'ha fet quan ha encaixat la mà de Carod. A continuació, el torn ha estat per al tercer home fort del govern, un reforçat Joan Saura.

Tot seguit, un marcial Joan Puigcercós, una de les principals novetats de l'executiu, ha promès com a responsable de Governació. S'havia especulat molt sobre la marxa del govern de Montserrat Tura després que els equilibris entre el tripartit l'apartessin d'Interior, però ha promès amb un gran somriure i un gest de complicitat cap a Montilla el càrrec de consellera de Justícia. En el cas d'Ernest Maragall, el seu nomenament és una de les grans sorpreses. Continua al govern, però canvia de funcions: de secretari a conseller d'Educació, i sempre amb un posat seriós. Joan Manuel Tresserras, Joaquim Llena, Mar Serna, Carme Capdevila han promès també per primera vegada el càrrec de conseller, mentre que Castells, Geli, Huguet, Nadal i Baltasar han repetit, però amb un president diferent.

Un president, José Montilla, que a continuació els ha dedicat les primeres paraules ja com a consellers. Montilla els ha avisat que "ha arribat l'hora de la veritat" i que ara han de respondre a les expectatives dels ciutadans. "Està a les nostres mans i és la nostra primera obligació", ha assegurat. El flamant nou president està convençut que l'equip triat és el millor per emprendre amb èxit aquesta nova etapa, i per això ha qualificat el seu govern com "el millor equip per afrontar el futur amb garanties i per fer de Catalunya un país de primera". El president ha reclamat als seus consellers "rigor i serietat en la defensa de tots i cadascun dels ciutadans", "compromís de diàleg" per arribar a tots i "fermesa en la defensa dels interessos del país".

Abans de la foto de família del nou govern, un detall del president cap als sis consellers de l'anterior executiu que no repeteixen: Montilla s'ha acomiadat un a un de tots ells, tots socialistes, i els ha agraït la feina feta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut