Barcelona

Montilla destaca l'esforç dels treballadors i les administracions per aconseguir el Q3

El president català, José Montilla, ha expressat la seva satisfacció per la decisió del grup Volkswagen d'adjudicar la fabricació del nou Audi Q3 a Martorell. Montilla ha afirma que és fruit de l'esforç dels treballadors i de les administracions catalana i espanyola. Zapatero, per la seva banda, s'ha manifestat en termes semblants i ha retret al Partit Popular que no reconegui les gestions fetes per l'executiu central.

Actualitzat
No hi ha hagut excepcions i tant la Generalitat com el govern espanyol han celebrat que la fabricació del nou tot terreny d'Audi sigui, finalment, a la planta de Seat a Martorell. Les dues administracions han subratllat la feina que han fet per aconseguir-ho. El president català ha destacat la coordinació entre administracions i sindicats per treballar en aquest sentit.

Per la seva banda, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha manifestat al Congrés assegurant que la notícia no hauria estat possible si el seu executiu no hagués impulsat el Pla Integral d'Automoció. A més, el cap de l'executiu espanyol espanyol ha criticat durament el silenci de l'oposició respecte a la notícia.

Societat mixta Generalitat-Seat


També el conseller català i el ministre espanyol del ram s'han manifestat sobre aquesta decisió tan esperada. Miguel Sebastián, titular del Ministeri d'Indústria, ha augurat que no serà l'única bona notícia per al sector de l'automòbil.

Josep Huguet, per la seva banda, ha fet un anunci als micròfons de Catalunya Ràdio. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ha explicat que es crearà una societat mixta amb Seat i la Generalitat. Segons Huguet serà un centre de recerca i disseny de l'automoció. La fórmula, ha afegit, "permet que la generalitat pugui participar en la recerca" i que "els diners del contribuent català no es donin a fons perdut sinó que entrin com a accions en aquesta empresa".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut