Barcelona

Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona contra la llei d'educació

Milers d'estudiants d'ESO i pares d'alumnes s'han concentrat aquest dilluns a la tarda davant del Departament d'Educació a la Via Augusta de Barcelona i, després, a les portes de les emissores de la Generalitat, a la Diagonal de Barcelona, on s'ha donat per finalitzada. La manifestació l'ha convocada la Plataforma pel Dret a Escollir en contra de la llei d'educació que promou el conseller del ram, Ernest Maragall. La plataforma considera que la normativa acabarà amb els concerts econòmics que la Generalitat té amb les escoles privades concertades. Els concentrats han tallat la Via Augusta i la Diagonal a l'altura de la plaça Francesc Macià.

Actualitzat

Uns 6.000 estudiants i pares d'alumnes, segons els organitzadors, i 1.500, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat contra la futura llei d'educació. El portaveu de la Plataforma Dret a Escollir, Joan Garriga, ha dit que la normativa "no respecta" la pluralitat de l'escola pública, i "no garanteix la gratuïtat de l'escola concertada".

Garriga ha afegit que des de la Plataforma estan "farts" que el model escolar estigui "imposat" des de l'Administració, i ha indicat que "no es respecten els drets dels pares" a triar l'educació que volen per als seus fills.

Anar al contingut