Partidaris i detractors de Legida han estat separats per la policia. (Foto: Reuters)
Partidaris i detractors de Legida han estat separats per la policia. (Foto: Reuters)
Leipzig

Milers de persones a favor i en contra de Pegida es troben en diverses marxes a Leipzig

Centenars de policies s'han desplegat a la ciutat per evitat que les manifestacions d'un color i d'un altre es trobessin

Actualitzat

Leipzig ha substituït Dresden com a centre d'operacions de Pegida. Unes 10.000 persones, segons mitjans de comunicació locals, s'han manifestat pels carrers d'aquesta ciutat de l'est d'Alemanya per reclamar que s'acabi amb "la immigració massiva". La mobilització ha estat controlada per un important desplegament policial per evitar incidents amb les més d'una vintena de manifestacions de signe contrari que també hi havien estat convocades.

Leipzig ha albergat aquesta marxa després que la manifestació de dilluns passat a Dresden fos cancel·lada per amenaces de mort de grups jihadistes contra els dirigents de Pegida.

La manifestació d'aquest dimecres ha estat organitzada per un grup anomenat "Legida", la variant local de Pegida a Leipzig, però amb un punt de vista encara més radical. Les relacions entre les dues faccions no estan del tot clares. Pegida havia organitzat mitjans de transport per viatjar des de Dresden fins a Leipzig per assistir a la mobilització, però poc abans que comencés se n'ha distanciat.

La marxa ha tingut lloc després de la dimissió d'un dels líders de Pegida, Lutz Bachmann. El detonant ha estat la fotografia que ha publicat el diari "Bild" on es podia veure Bachmann disfressat de Hitler. La fiscalia ha obert diligència perquè sospita que Bachmann podria haver comès un delicte "d'incitació a l'odi" per la imatge i per unes polèmiques declaracions, on va descriure de "bestiar" i "xusma" les persones que demanaven asil polític.

Després dels atemptats de París la setmana passada, Pegida va treure als carrers de Dresden 25.000 persones, sent aquesta la marxa més multitudinària de les convocades fins ara.

Anar al contingut