Ramallah

Milers de palestins segueixen amb eufòria el discurs històric d'Abbas a l'ONU

Les banderes palestines i els crits a favor d'un estat independent han omplert aquest divendres les places de la principals ciutats cisjordanes amb motiu del discurs que Mahmud Abbas ha fet a l'Assemblea General de les Nacions Unides per demanar l'admissió de Palestina com a membre de ple dret. Milers de palestins l'han seguit enmig d'un ambient eufòric, amb consignes cap als Estats Units i l'ONU, malgrat que molts opinaven també que encara els queda molt perquè aquest anhel es faci realitat. Fora de les ciutats cisjordanes, a les carreteres controlades per Israel, a les portes dels assentaments i també a Jerusalem, hi havia una enorme presència policial.

Actualitzat
A la plaça Yasser Arafat de Ramallah s'ha vist gent plorant i s'han sentit frases com "Obama, aposta per la justícia", "l'ocupació és un crim", "Ha arribat l'hora d'una Palestina lliure" o "Visca Abu Mazen", que és el motiu del president palestí.

El discurs del president de l'ANP s'ha retransmès en directe mitjançant pantalles gegants. Tot i que ha predominat l'alegria, també s'han sentit opinions que alerten que la solució dels dos estats no funcionarà perquè Palestina quedarà dividida per les colònies jueves.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut