Anantapur

Més de 8.000 persones commemoren a l'Índia el primer aniversari de la mort de Vicenç Ferrer

Aquest dissabte es compleix un any de la mort de Vicenç Ferrer. Per commemorar aquesta efemèride s'ha organitzat un acte multitudinari a Anantapur, a l'Índia, on Ferrer va treballar durant bona part de la seva vida per ajudar els més pobres. Unes 8.000 persones han participat en aquesta cerimònia, en què també s'ha inaugurat una estàtua en honor seu.

Actualitzat
L'acte ha comptat amb la presència de gent de les comunitats on Vicenç Ferrer va treballar al llarg de la seva vida, amics, familiars i personalitats polítiques, com el governador civil del districte d'Anantapur. A més, especialment per a aquesta cerimònia s'han traslladat pedres des de diferents llocs significatius en la vida de Vicenç Ferrer, i s'han organitzat diferents actuacions musicals i la projecció d'un vídeo explicatiu sobre la tasca que va desenvolupar al país al llarg de les cinc dècades en què hi va treballar.

La seva vídua, Anna Ferrer, que actualment dirigeix la fundació, ha destacat la importància de la tasca del seu company i ha remarcat que "el millor llegat és continuar amb el seu treball". A més, ha afegit que "ha estat un dia molt bonic" i que "tothom que col·labora amb la fundació té una gran motivació i determinació per seguir amb els somnis d'en Vicenç".

Una vida dedicada als més pobres

Vicenç Ferrer va morir als 89 anys a l'Índia, el país on va treballar durant més de mig segle. Ferrer va arribar al país el 1952 com a missioner jesuïta i l'any 1969 es va instal·lar a Anantapur, a l'estat d'Andhra Pradesh, una de les zones més pobres del país. Poc després va abandonar la missió i es va casar.

A partir d'aquell moment va arrencar un projecte per reduir la pobresa i millorar l'educació, la salut, l'ecologia i la integració de la dona i dels discapacitats a la zona, i el 1996 va crear la Fundació Vicenç Ferrer, que actualment compta amb la participació de 145.000 col·laboradors.

L'any 1998 va guanyar el Premi Príncep d'Astúries de la concòrdia i actualment la seva fundació és candidata al Premi Nobel de la Pau després que una plataforma ciutadana en presentés la candidatura el passat mes de febrer.

La feina de la fundació

Malgrat la mort del cooperant, la Fundació Vicenç Ferrer continua treballant a l'Índia per millorar la situació de milers de persones al país. El programa de l'ONG arriba a més de 2.000 municipis i a 2,5 milions de persones. A la zona on opera la Fundació Vicenç Ferrer s'ha arribat al 100% d'escolarització entre els infants, s'ha creat una xarxa sanitària i s'ha posat en marxa un programa per a persones discapacitades.
Anar al contingut