Katmandú

Més de 500 dones detingudes per manifestar-se a favor del Tibet

Els exiliats tibetans al Nepal protesten dia rere dia contra el govern de la Xina. En una d'aquestes manifestacions, sota el lema "Tibet lliure", més de 500 dones han estat detingudes per les forces de seguretat quan s'apropaven al palau reial de la ciutat de Katmandú. Les forces de seguretat les han traslladat en camions a centres de detenció. El Nepal és un dels països que reprimeix d'una manera més rotunda les protestes en contra del govern de Pequín perquè considera el Tibet una regió de la Xina.

Actualitzat
No són les primeres detencions d'aquest tipus. Les autoritats han detingut desenes de tibetans per participar en marxes en contra de la Xina, i els han deixat en llibertat hores després.

Els exiliats tibetans al Nepal protesten des del passat mes de març, quan es van produir aldarulls a Lhasa en contra de la repressió que la Xina exerceix sobre el Tibet i aprofitant el ressò mediàtic per la celebració dels Jocs Olímpics, aquest estiu, a Pequín. Des de llavors, les manifestacions són habituals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut