Pequín

La Xina reconeix haver disparat contra els manifestants

Les autoritats xineses han reconegut per primera vegada que la policia va disparar contra els manifestants durant els aldarulls al Tibet. Fins ara havien admès que 13 civils havien perdut la vida, però no pels trets de la policia. En canvi, tibetans a l'exili acusen el règim xinès d'obrir foc contra els manifestants i eleven els morts des del començament de la crisi a un centenar. Un últim recompte oficial del govern del Tibet eleva les víctimes de la darrera setmana a 19 morts: 18 correspondrien a civils i l'altra víctima seria un agent de la policia.

Actualitzat

Des que va començar la revolta tibetana, divendres passat, el govern xinès ha admès per primera vegada que ha utilitzat la força per reprimir les manifestacions. Pequín reconeix haver disparat i ferit quatre persones diumenge a la província de Sichuan. És la mateixa zona on els activistes tibetans van denunciar que van morir vuit persones. El govern tibetà a l'exili assegura que ja hi ha hagut almenys 99 víctimes i acusa les forces de seguretat xineses d'obrir foc contra els manifestants.

El dalai-lama també ha expressat el temor que la repressió hagi provocat nombroses víctimes. El líder espiritual diu que està disposat a trobar-se amb el president xinès, Hu Jintao, si Pequín està obert a negociar. Mentrestant, la Xina l'acusa d'haver organitzat els disturbis de divendres passat amb l'objectiu de sabotejar els Jocs Olímpics.

Nou recompte oficial

Segons les darreres dades oficials, el nombre de víctimes mortals dels aldarulls de la setmana passada a Lhasa s'eleva de 13 a 19 persones. El govern regional del Tibet també ha actualitzat el nombre de ferits fins als 623: 382 civils (58 de greus) i 241 agents de la policia (23 en estat greu).

Anar al contingut