Una de les rieres de Montgat, que baixa ben carregada d'aigua.
Una de les rieres de Montgat, que baixa ben carregada d'aigua.
Barcelona

Més de 25 actuacions dels Bombers a causa de les fortes pluges

Es manté en fase de prealerta el pla Inuncat i el Procicat a les comarques pirinenques

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer una quinzena de sortides només aquesta matinada, 25 en el total de les darreres hores, arreu de Catalunya a conseqüència de les fortes pluges de les darreres hores, que han provocat alguns incidents a la via.

Un dels incidents més destacats han estat la caiguda de vuit arbres al carrer Tortosa de Badalona cap a les quatre de la matinada, així com la caiguda d'un arbre de 4 metres en un pàrquing públic de l'Hospitalet de Llobregat aquest dilluns a la nit, que va afectar quatre vehicles. A Santa Coloma també ha caigut un arbre entre els carrers Pompeu Fabra i Salsareda, i el mateix ha passat a Altafulla al carrer Fassina. D'altra banda, a Sils un cotxe ha topat contra una branca i ha bolcat a la GI-555.

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges i l'estat de la mar al litoral central i nord, i també ha activat en fase de prealerta el Procicat per fort vent a les comarques pirinenques, amb ràfegues que podrien superar els 90 km/h. Protecció Civil recorda extremar la precaució i recomana evitar deixar vehicles aparcats en rieres o zones inundables, que tampoc s'han de creuar excepte per punts elevats habilitats. Així mateix, s'ha de tenir especial prudència en les activitats professionals i recreatives en alta mar, i vigilar en els accessos al front marítim, ja que l'onatge pot impactar amb força a la costa.

Anar al contingut