Veïns de Forallac a la manifestació que es va fer el gener.
No és la primera vegada que els veïns es mobilitzen en contra de la planta de residus. (Foto: ACN)
Forallac

Més de 200 persones es manifesten a Forallac en contra de la planta de residus

Més de 200 persones s'han manifestat al poble de Forallac, al Baix Empordà, per demanar que s'aturi el projecte d'una macroplanta de tractament de residus i una incineradora. Els veïns denuncien que afectaria l'ecosistema, la salut de les persones i el turisme.

RedaccióActualitzat
Més de 200 persones s'han manifestat al poble de Forallac, al Baix Empordà, per mostrar el seu rebuig a la insta·lació d'una planta de valoració i tractament de residus perillosos i futura incineradora al municipi.
 
Els manifestants han denunciat que la planta destruiria l'ecosistema, provocaria problemes de salut i a afectaria l'activitat econòmica del territori basada en el turisme rural. La planta es situaria al costat del jaciment ibèric dels Clots de Sant Julià, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Les entitats contràries també han demanat que la Generalitat es pronunciï.

Des d'un principi, els veïns de la població sempre s'han mostrat en contra d'aquest projece i no és la primera vegada que es mobilitzen. Al gener, unes 200 persones també es van manifestar per mostrar el seu desacord i, a principis de març, un estudi realitzat per les entitats ecologistes va concloure que aquest projecte està "ple d'irregularitats". 

El projecte
 
L'Ajuntament va aprovar la construcció d'aquesta planta el 21 de maig del 2012 en el ple municipal. El projecte inclouria cinc naus de formigó amb 5.000 metres quadrats de superfície on es desballestarien vehicles i es tractarien metalls, olis industrials i residus sanitaris.
 
En principi, les instal·lacions tindrien la capacitat de tractar 100.000 tones de deixalles per any. A més de la macroplanta, el grup Servitransfer, propietari de l'actual deixalleria de Forallac, també voldria construir una incineradora.
Anar al contingut