Berlín

Merkel justifica la resposta que va fer plorar una noia refugiada palestina

Segons la cancellera, és "important" que el "destí" d'una persona no es vegi influït perquè, com que "t'has trobat la cancellera", el teu cas "es resoldrà abans".

RedaccióActualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, considera correcta la resposta que va donar a una refugiada palestina adolescent a la qual va dir, creant una intensa polèmica, que el seu país no podia acollir a tots els peticionaris d'asil.

"El meu gest va estar bé. Per què m'hauria d'enfadar?", va dir la cancellera després que li preguntessin per la seva resposta i la ulterior controvèrsia en la tradicional "Entrevista d'estiu" de la cadena pública de televisió ARD.

Merkel va argumentar que Alemanya és "un estat de dret" i que una refugiada expliqui el seu cas a la cancellera no ha de servir per alterar les seves possibilitats d'obtenir el permís de residència.

Segons la seva opinió, és "important" que el "destí" d'una persona no es vegi influït perquè, com que "t'has trobat la cancellera", el teu cas "es resoldrà abans".

La conversa amb la jove palestina Reem, de catorze anys, va tenir lloc aquest dimecres, en una trobada de la cancellera amb la societat civil a Rostock, en què l'adolescent va començar explicant somrient i en bon alemany la seva feliç integració en el país, al qual va arribar fa quatre anys procedent d'un camp de refugiats del Líban.

En qüestió d'uns minuts, Reem va passar del somriure a les llàgrimes, en explicar la cancellera sense embuts que Alemanya no pot admetre tots els refugiats que arriben demanant asil i que ha de cenyir-se a la regulació vigent per a l'admissió de les sol·licituds.

Les imatges han fet des de llavors la volta al món, i les xarxes socials s'han omplert de crítiques a la fredor de la cancellera davant la difícil situació de la noia.

Sobre el tema de la creixent arribada de refugiats a Europa, Merkel va considerar que les negociacions al voltant del repartiment de peticionaris d'asil entre els països de la UE serà una qüestió sobre la qual els socis hauran de debatre "durant un temps" i que les converses a nivell ministerial ja en marxa per a un "repartiment just" "van bé".

Merkel va considerar d'interès donar una resposta més ràpida als peticionaris d'asil "que tenen dret a quedar-se".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut