La cancellera, Angela Merkel
La cancellera, Angela Merkel
Brussel·les

Merkel alerta Rajoy que ara no té sentit dir que els objectius de dèficit no són vàlids

Missatges contradictoris a Brussel·les. Mentre el president espanyol, Mariano Rajoy, anunciava que Espanya se saltaria l'objectiu de dèficit imposat per Europa per al 2012, la cancellera alemanya, Angela Merkel, es posava la bena abans de la ferida. Merkel ha alertat al conjunt de la UE que ara "no té sentit dir que els objectius de dèficit ja no són vàlids perquè els països estan en dificultats". D'aquesta manera, Alemanya es manté ferma a l'hora de defensar el sostre de despesa, tot i que ha reconegut que, fins que no s'hagin presentat els pressupostos dels països, no es prendrà cap mesura.

RedaccióActualitzat
Angela Merkel, en una sala a Brussel·les, i Mariano Rajoy, en una altra. Dos caps d'estat amb missatges diferents. El president espanyol anunciava que Espanya no compliria el sostre de dèficit del 4,4%, al mateix temps que la cancellera alemanya alertava que aquest objectiu no es podia anar canviant perquè un país estigui en dificultats.

Tot i aquesta contradicció, Merkel està convençuda que Rajoy serà "molt ambiciós" per incorporar totes les mesures necessàries en els pressupostos per reduir el dèficit.

Tot i que es manté ferma amb el dèficit, Merkel no ha tancat la porta a una possible flexibilització més endavant. La cancellera diu que cal "seguir el procés" i que, quan s'hagin presentat els pressupostos, la comissió "es pronunciarà" i els estats "tornaran a mirar" el tema.
Anar al contingut