Xanda amb dos exemplars més (REUTERS)
Xanda amb dos exemplars més (REUTERS)
Zimbàbue

Maten el fill gran del lleó Cecil en una cacera a Zimbàbue

L'animal ha mort a mans d'un caçador professional molt a prop d'on va morir el seu pare

RedaccióActualitzat

El fill gran del lleó Cecil, Xanda, ha mort en una cacera. Xanda ha estat abatut en les mateixes circumstàncies i molt a prop d'on van matar el seu pare ara fa dos anys.

Cecil era un dels lleons més famosos de Zimbàbue i més espectaculars de la zona. Era considerat un símbol pels africans i durant els seus 13 anys de vida va ser un dels lleons més fotografiats pels turistes. La seva mort va commocionar els africans i la resta del món se'n va fer ressò.

El lleó, que era tan imponent com el seu pare, el va matar a trets un caçador de trofeus als afores del Parc Nacional de Hwange, al nord-oest de Zimbaue. Xanda era una de les esperances nacionals per mantenir viu el llegat de Cecil.

Un grup de conservació del país africà ha firmat que els costa assumir la mort del lleó.

"Xanda encara era un pare jove de sis anys que tenia molts cadells. No podem creure que, dos anys després de la mort de Cecil, el seu cadell de més edat hagi tingut la mateixa destinació."

L'animal ha pogut ser identificat pels investigadors gràcies a un collaret electrònic que tenia implantat a través del qual controlaven els seus moviments a la zona. Els investigadors sabien que Xanda i la seva bandada sortien quasi diàriament dels límits del parc, però no podien fer res per impedir-ho.

El caçador, Richard Cooke, hauria pagat uns 45.000 euros per caçar aquest exemplar. Un preu similar al que va pagar Walter James Palmer per posar fi a la vida del seu pare.

La mort de Cecil va causar un impacte mundial amb mostres de rebuig. Zimbàbue va identificar l'autor dels trets, un dentista nord-americà, però finalment va renunciar a acusar-lo de l'assassinat de l'animal.

Anar al contingut