Mascarell: "Hi ha una operació d'estat perquè Valls sigui alcalde de Barcelona"

RedaccióActualitzat

L'endemà de l'acte fundacional de la Crida Nacional per la República, Ferran Mascarell defensa que el moviment és transversal i no respon només a la sigla d'un partit.

En declaracions a "El suplement", de Catalunya Ràdio, el delegat del govern a Madrid assegura que la Crida no és la refundació de cap partit i que el seu objectiu és aconseguir unitat d'acció entre l'independentisme per arribar a la república catalana.

"Al darrere d'aquest plantejament no hi ha només la tradició d'un partit. És la gràcia del que estem intentant. Hi ha diverses tradicions que s'agrupen en una idea que ens ha de permetre fer front al nostre principal adversari. Si no s'entén això, tot el debat sobre la Crida va condicionat per un prejudici, que és pensar que això és la refundació d'algú."

Centrat en Barcelona, Mascarell no creu que la Crida tingui un candidat a l'alcaldia, però sí que augura una candidatura sobiranista.

"A hores d'ara, la Crida no tindrà candidat propi. Una altra cosa és que puguem articular una altra candidatura sorgida de molts dels àmbits del sobiranisme que volen o veuen que caldrien candidatures de renovació."

Mascarell no descarta que Joaquim Forn ocupi un lloc rellevant en una llista a l'alcaldia de Barcelona. Assegura que Forn és una "persona extraordinària" que "té ganes d'implicar-se".

A l'altra banda de l'arc polític, Mascarell denuncia una "operació d'estat" per fer Manuel Valls alcalde de Barcelona. Diu que les "elits de l'Estat" no volen que la ciutat estigui en mans del sobiranisme.

"Hi ha molts nuclis de poder de l'Estat, de Madrid, amb moltes incorporacions de gent de Catalunya, que tenen moltes ganes que Barcelona deixi de tenir la possibilitat d'estar en mans de plantejaments de futur sobiranistes."

El nom de Mascarell també havia sonat amb força per a aquesta candidatura. Ell no ho descarta.

"Si l'oportunitat es presenta, hi seré. Aquesta ciutat me l'estimo molt."

Ferran Mascarell també ha admès a l'entrevista que, si Puigdemont li hagués proposat ser president de la Generalitat, ho hauria acceptat.

ARXIVAT A:
Crida Nacional per la RepúblicaProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut