Barcelona

Mas i Saura veuen positiva la decisió de Carod de no tornar a presidir ERC

L'anunci de Josep-Lluís Carod-Rovira de renunciar a tornar a ser president d'ERC ha generat tota mena de reaccions. Des de CiU, Artur Mas espera que la nova direcció del partit impulsi un projecte amb "punts de contacte" amb la federació nacionalista, si bé ha precisat que això no significa trencar el tripartit actual. Des de l'executiu d'entesa, Joan Saura ha considerat que la decisió pot aportar "més estabilitat" al Govern, perquè Carod estarà més al marge del debat intern d'Esquerra. Les crítiques han arribat de fonts pròximes a l'actual secretari general dels republicans, Joan Puigcercós, que pensa que el gest de Carod és una "fugida endavant" per evitar la derrota al congrés que el partit farà al mes de juny.

Actualitzat

Fonts pròximes a Joan Puigcercós han considerat que la decisió de Carod-Rovira és "una deserció" després dels mals resultats dels comicis generals del 9 de març i una "fugida endavant" fruit de constatar que no tenia possibilitats de tornar a liderar el partit al congrés anunciat pel mes de juny. Les mateixes fonts consideren que el vicepresident de la Generalitat ha optat per "jugar-s'ho tot a una sola carta" i contraposen el gest a la voluntat del secretari general republicà "d'agafar les regnes" de la formació. El mateix Joan Puigcercós podrà fer una valoració de la decisió de Carod-Rovira avui a "La nit al dia", on l'entrevistarà Mònica Terribas.

De la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha precisat que CiU "no es ficarà" en el procés intern d'ERC i que Carod "és molt lliure de presentar-se o no", però ha afegit que desitja que ERC "faci una aposta de país que realment convingui a Catalunya" i que "permeti que dins l'àmbit catalanista hi hagi punts d'entesa, independentment del govern que hi hagi". Mas no s'ha estalviat de dir que "CiU és l'alternativa catalanista a aquest tripartit cada vegada més socialista".

I el conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat que el nou escenari pot dur més estabilitat al Govern perquè el vicepresident "ha optat per apartar-se dels debats interns" d'ERC. Saurà està convençut que el partit "articularà els mecanismes perquè les decisions i opinions" dels consellers d'ERC coincideixin amb les de la direcció del partit.

Anar al contingut