El president català ha demanat al món empresarial que traslladi a Madrid la petició de diàleg
Mas ha inaugurat la XVII Trobada d'Economia a s'Agaró
Platja d'Aro (Baix Empordà)

Mas demana als empresaris catalans que traslladin a Madrid la petició de diàleg i consens

El president català ha demanat al món empresarial que traslladi a la capital de l'estat la seva petició de diàleg i consens entre els governs català i espanyol sobre el debat sobiranista obert a Catalunya.

Actualitzat
El president català, Artur Mas, ha demanat als empresaris catalans que traslladin a Madrid la seva petició de diàleg i consens entre els governs català i espanyol sobre el debat sobiranista obert a Catalunya. Ho ha fet en la inauguració de la XVII Trobada d'Economia, a s'Agaró, on ha reconegut que en aquest debat és convenient el diàleg, tal com exigeix el món empresarial, tot i que ha advertit que això "ha de ser una actitud de les dues parts" i que, per ara, el govern espanyol s'ha negat a parlar amb  Catalunya. "Si el diàleg només hi és en una part, no hi ha diàleg ni consens possible", ha advertit.

Mas ha instat els empresaris que "també reclamin diàleg i consens a Madrid", en un missatge que s'ha de llegir també en una clau molt concreta, en referència a la polèmica que hi ha hagut aquests últims dies per l'acte organitzat per Foment del Treball.

El president de la Generalitat ha fet una crida a l'empresariat català perquè vagi a Madrid a explicar les demandes catalanes, com el dret a decidir. Es tracta de traslladar a l'estat espanyol una petició de diàleg i consens sobre el debat sobiranista, tot i que creu que no ho posaran fàcil. Mas també ha avisat els empresaris que han d'acompanyar la gran majoria social que hi ha ara a Catalunya i que no està disposada a fer marxa enrere.

El president Mas creu que "el discurs del diàleg i del consens s'ha de fer tant o més que a Catalunya, a Madrid". Per això, ha fet una petició molt concreta als empresaris: "Es molt important que aneu a Madrid i expliqueu a Madrid el mateix que expliqueu aquí". Una crida que arriba tot just el mateix dia que el govern espanyol ha demanat un informe al Consell d'Estat com a pas previ per recórrer al Tribunal Constitucional contra la Declaració de Sobirania del Parlament.

En un altre moment, el líder de Convergència ha volgut enviar un missatge al ministre Luis de Guindos, que demà tancarà la trobada, sobre la flexibilització del dèficit. Així ha advertit que "centrifugar els dèficits per part del govern central cap al sistema autonòmic és molt fàcil des del punt de vista del discurs, però al final porta a un autèntic cul de sac, un cul de sac que acabarà pagant el govern espanyol en forma de desprestigi general".  








Anar al contingut