El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, durant l'entrevista
Mas-Colell assegura que els comptes de la Generalitat són "transparents"
Barcelona

Mas-Colell respon a Montoro que la Generalitat no ha inclòs cap despesa d'última hora als comptes del 2012

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, manté que els comptes de la Generalitat del 2012 són clars i transparents i que no s'hi ha inclòs cap partida d'última hora. El conseller respon d'aquesta manera el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ahir va posar en dubte les previsions del govern.

Actualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha contestat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que no figura cap despesa d'última hora en els comptes de la Generalitat del 2012 i que el govern espanyol pot revisar les xifres quan vulgui.

Mas-Colell ha reaccionat així a les paraules del ministre, que aquest dimecres va expressar la seva sorpresa per l'anunci que la Generalitat tancarà el 2012 amb un dèficit del 2,3%, vuit dècimes per sobre del límit fixat. Respecte a aquesta qüestió, el conseller ha explicat: "Som un llibre obert i som un llibre transparent. No s'ha inclòs res a l'última hora. El que passa és que a l'última hora es fa aquest tancament global que inclou tots aquests ajustos, i això es fa el mes de desembre perquè el mes de desembre no és com tots els mesos".

Andreu Mas-Colell ha dit, però, que entén la reacció del ministre. "Comparteixo una certa sorpresa", ha apuntat el conseller, després de l'increment d'algunes dècimes a finals d'any. En tot cas, Mas-Colell ha puntualitzat que el 2,3% encara és una xifra provisional, que encara està pendent dels ajustaments finals.
Anar al contingut