Granada

Mariano Rajoy: "Abans del final de la legislatura estarem creixent i crearem ocupació"

Tot i que la gent no els vegi encara, "hi ha hagut avenços". El president espanyol ho ha dit després de reunir-se amb el primer ministre d'Irlanda, Enda Kenny, a Granada. També ha assegurat que abans del final de la legislatura "estarem creixent" i ha anunciat que no canviarà el seu govern.

RedaccióActualitzat
El president del govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest diumenge que "abans del final de la legislatura estarem creixent i crearem ocupació". Així ho ha assegurat aquest diumenge al recinte de l'Alhambra durant la roda de premsa que ha ofert al costat del primer ministre d'Irlanda i president de torn de la Unió Europea, Enda Kenny, després d'una reunió de treball de tots dos a Granada.

Rajoy ha defensat les mesures econòmiques aprovades per l'executiu divendres i ha fet una defensa dels seus ministres assegurant que no efectuarà cap canvi en el gabinet. En aquest sentit, s'ha referit per primera vegada públicament a aquestes mesures, les aprovades divendres pel Consell de Ministres, dient que la decisió d'augmentar al 6,3 l'objectiu de dèficit per a aquest any és "sàvia". En aquesta mateixa línia, Rajoy ha insistit que ell vol dir sempre la veritat als espanyols per dura que sigui i també deixar ben clar que està lluitant per aconseguir el creixement econòmic i la creació d'ocupació. "El govern sap el que es fa", ha insistit.

Rajoy ha subratllat que les previsions del govern són "conservadores i creïbles" i que reflecteixen la veritat, en lloc de "fer volar coloms" i ha reiterat que tot el que està fent és per aconseguir eliminar els desequilibris econòmics heretats. Després de mostar-se convençut que l'abril de l'any vinent Espanya anirà millor, ha subratllat que el camí per a això és la perseverança.

Finalment, el president del govern espanyol ha recordat i ha refermat el que ell va dir: que aquest any no apujarien ni l'IVA, ni l'IRPF. I ha assegurat que així serà. També ha indicat que l'ajust presupostari serà menor que el 2012.

El primer ministre irlandès ha viatjat a Granada per assistir, dilluns, a unes jornades organitzades per la Fundació Konrad Adenauer, propera a la CDU de la cancellera alemanya Angela Merkel, sobre el futur de la Unió Europea. En aquesta cita també intervindrà el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el titular de finances alemany, Wolfgang Schäuble.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut