Madrid

Margallo assegura que no permetrà que una càtedra a l'exterior serveixi per encoratjar processos secessionistes

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, nega que el govern espanyol hagi adoptat represàlies o hagi intervingut perquè no es renovés la càtedra a la professora catalana Clara Ponsatí, però assegura que una persona favorable a la independència de Catalunya no pot ocupar una càtedra Príncep d'Astúries a l'exterior.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha defensat que una persona favorable a la independència de Catalunya no pot ocupar una càtedra Príncep d'Astúries a l'exterior. Aquestes declaracions del cap de la diplomàcia espanyola arriben dues setmanes després que Clara Ponsatí, responsable d'aquesta càtedra a la Universitat de Georgetown, denunciés que l'havien apartat per la seva ideologia.

En resposta a una pregunta del diputat de CiU Jordi Xuclà, Margallo ha negat que el govern espanyol hagi adoptat represàlies o hagi intervingut perquè no es renovés la càtedra a Ponsatí, però posteriorment ha afegit: "No crec que una càtedra que porta el nom del Principat d'Astúries hagi de servir de base per encoratjar processos secessionistes contraris a la Constitució. I, per descomptat, mentre jo sigui ministre no succeïrà a cap ambaixada espanyola."

En la sessió de control a l'executiu, Xuclà ha dit que s'ha produït una clara violació de la llibertat de càtedra i limitació de la llibertat d'expressió en la no renovació del contracte a la professora catalana. Xuclà ha preguntat quina és la qualitat democràtica a Espanya quan un ambaixador "maniobra contra una persona per les seves idees".

El titular d'Exteriors ha negat totes aquestes acusacions i ha reiterat els arguments que va oferir el secretari general d'Universitats, Federico Morán, poc després de les queixes de Ponsatí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut