Cintes VHS
Cintes VHS
Tòquio

L'última empresa que fabricà reproductors de VHS anuncia el seu tancament i condemna aquest format de vídeo

RedaccióActualitzat

Adéu a una manera de veure el vídeo. Les cintes VHS tenen els dies comptats. En l'època del núvol i els serveis en streaming, tanca l'última fàbrica que produïa reproductos VCR, que mantenia viu aquest format de vídeo.

L'empresa japonesa Funai Elèctric anunciava fa uns dies que a finals d'aquest mes tancarà la seva planta a la Xina de producció de vídeo domèstic. La causa, el fort descens de les vendes.

La mort del reproductor VCR acabarà suposant també la de les cintes VHS. Ara, quedaran els nostàlgics i amants d'aquest format que encara tinguin cinctes i reproductors, però no se'n podran comprar de nous.

El VHS va néixer comercialment el 1976, just ara fa 40 anys. Als anys 70 i els 80 només Funai Electric venia 15 milions d'unitats de reproductors a l'any, però amb l'arribada del DVD i els vídeos en streaming, els VHS van perdre popularitat.

L'any passat, la Funai només va vendre 750.000 aparells, una xifra insostenible per continuar al mercat. 

Un altre mite que cau

El final del VCR se suma al tancament del format Betamax, que Sony va anunciar a final del 2015.

L'ús d'aquests formats, sobretot, s'ha centrat en els últims temps en col·leccionistes, amateurs o estudiants de cinema que utilitzaven aquestes cintes per als seus curtmetratges pel seu baix preu.

Anar al contingut