Brussel·les

L'OTAN anuncia l'enviament de 7.000 soldats més a l'Afganistan procedents de 25 països diferents

L'OTAN ha anunciat aquest divendres que enviarà 7.000 soldats més a l'Afganistan, segons ha informat el secretari general de l'organització transatlàntica, Anders Fogh Rasmussen. La decisió l'han presa els ministres d'Afers Exteriors dels països membres aquest divendres a Brussel·les després que el president nord-americà, Barack Obama, hagi demanat més implicació dels seus aliats europeus en el conflicte. Precisament en els últims dies el president del govern espanyol ja s'havia mostrat favorable a ampliar el contingent en aquell país, igual que altres països com Alemanya i Itàlia.

Actualitzat
Els 28 ministres de l'OTAN han aprovat unànimement la nova estratègia del president nord-americà, Barack Obama, a l'Afganistan. Una altra cosa és la petició de més tropes, a la qual hi han respost amb cautela, tot i acordar enviar-hi els 7.000 soldats que vol Washington.

Amb aquest anunci la missió internacional a l'Afganistan comptarà el 2010 amb 37.000 efectius més que l'any 2009. França i Alemanya, però, ajustaran o augmentaran les tropes amb calendaris propis, quan ho creguin convenient.

D'altra banda, des dels Estats Units el conseller de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, James Jones, ha puntualitzat aquest divendres que Washington no es planteja abandonar l'Afganistan en un futur pròxim "i per descomptat no el 2011". Jones ha aclarit que la data de 2011 que el president Barack Obama va anunciar com el començament de la sortida de les tropes del seu país, simplement representa el començament de la transició.




Anar al contingut