Ginebra

L'ONU suspèn les operacions humanitàries a Síria per l'augment de la violència

Les Nacions Unides fan una crida a totes les parts perquè "compleixin la seva responsabilitat de protegir la població civil" i apliquin la treva establerta fa uns dies "tan aviat com sigui possible"

RedaccióActualitzat

L'ONU s'ha vist obligada a suspendre les operacions humanitàries que havia planejat fer a Síria amb l'alto el foc, arran de l'augment de la violència. Fonts de l'organització han informat que les tropes lleials al govern de Bashar al-Assad i el partit milicià libanès Hezbollah, per un cantó, i l'aliança islamista d'Aharar al-Sham, per l'altre, van pactar el 26 de setembre una treva de sis mesos a les ciutats d'Al-Foa, Kafarya i Zabadani. L'acord establia una suspensió dels combats per permetre l'entrada d'ajuda humanitària i l'evacuació dels ferits i dels civils que volguessin abandonar aquests llocs. La situació, però, s'ha agreujat en aquesta zona.

Les Nacions Unides remarquen que la treva no s'ha respectat i això impedeix que els membres de l'organització puguin fer les operacions humanitàries que tenia previstes. En un comunicat, l'ONU fa una "crida a totes les parts perquè compleixin la seva responsabilitat de protegir la població civil i aplicar aquest acord tan aviat com sigui possible."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut