Un combatent rebel, a la part occidental d'Alep, que volen recuperar amb una ofensiva llançada fa uns dies (Reuters)
Un combatent rebel, a la part occidental d'Alep, que volen recuperar amb una ofensiva llançada fa uns dies (Reuters)
Ginebra

L'ONU acusa tant els opositors com el govern sirià de crims de guerra a Alep

L'organització alerta dels bombardejos indiscriminats i l'ús d'armes pesants contra zones residencials de la ciutat, on hi ha 250.000 persones atrapades

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides han acusat tant els grups armats opositors com el govern de Síria d'haver comès crims de guerra a Alep, on hi ha hagut bombardejos indiscriminats i s'ha fet servir armament pesant contra àrees residencials de la ciutat. Segons l'ONU, s'ha evidenciat un clar menyspreu per a la vida dels civils.

"Totes dues parts estan cometent potencialment crims de guerra", ha afirmat la portaveu de l'Oficina de Drets Humans de l'ONU, Ravina Shamdasani, des de la seu de l'organització a Ginebra. Per Shamdasani, les hostilitats han creat una "atmosfera de terror" per als que viuen a Alep.

"L'ús de míssils i vehicles armats carregats amb explosius en una àrea on viuen més d'un milió de persones és completament inacceptable i pot constituir un crim de guerra", ha alertat. Entre els objectius dels atacs, hi ha hospitals, escoles, mercats, dipòsits d'aigua o forns de pa.

L'executiu de Bashar al-Assad continua controlant la part occidental de la ciutat, on hi ha una ofensiva dels rebels, al mateix temps que assetja des de fa quatre mesos la part oriental, dominada pels opositors.

Segons els càlculs de les Nacions Unides, hi ha més de 250.000 civils atrapats a Alep i 8.000 rebels refugiats a la part oriental.

Anar al contingut