Lluís Pasqual en la roda de premsa de la temporada del Lliure (ACN)
Barcelona

Lluís Pasqual dirigirà el Teatre Lliure només dos anys més

Es renovaran els estatuts per triar el director per concurs obert i garantir una programació el més paritària possible

RedaccióActualitzat

Lluís Pasqual no continuarà quatre anys més com a director del Teatre Lliure, com va donar a entendre a la presentació de la temporada. Seran només dos, a partir del juny del 2019, que és quan acaba el seu contracte actual.

Ho ha aclarit la Fundació del Teatre Lliure, que ha explicat que els estatuts es renovaran perquè el director es triï, per primera vegada, per concurs obert i per garantir una programació el més paritària possible, una qüestió que sota el mandat de Pasqual no ha estat considerada.

Segons la Fundació, han pactat amb Pasqual prorrogar el seu contracte dos anys per "evitar buits en la programació artística".

"Amb l'objectiu d'evitar buits en la programació artística i disrupcions en el funcionament d'aquest equipament, el Patronat, de mutu acord amb ell, va acordar establir una pròrroga de 2 anys que es farà efectiva a partir de la data en què finalitza el seu segon mandat. Aquesta continuïtat provisional permetria, en opinió del conjunt de membres del Patronat, acabar els canvis estatutaris previstos i garantir la programació teatral fins que es faci efectiva la incorporació del nou director o directora sorgit del concurs obert que haurà de celebrar-se a la temporada 2019-2020."

 

La renovació del mandat de Pasqual ha aixecat alguns recels. Fa uns dies, quan es va saber que continuaria al capdavant, l'actriu Andrea Ros, exmembre de La Kompanyia, va revelar el patiment que li va suposar treballar sota les seves ordres. Ros va acusar Pasqual d'haver-la ridiculitzat i va reivindicar una direcció més jove per al Lliure. El seu post a Facebook va tenir desenes de comentaris de suport, també del món artístic:

 

 

El seu predecessor en el càrrec, Àlex Rigola, també va intervenir en el debat a la xarxa social, apostant perquè els mandats no s'allarguin més de 8 anys i llançant la idea que dues dones se situïn al capdavant del TNC i el Lliure en substitució de Xavier Albertí i el mateix Pasqual:

 

 

 

En total, Lluís Pasqual haurà estat 10 anys al capdavant del Lliure, del qual va ser fundador.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut