Accident d'un inflable infantil a Caldes de Malavella
Accident d'un inflable infantil a Caldes de Malavella

L'inflable de Caldes de Malavella on va morir una nena estava mal muntat

L'informe de la Policia Nacional conclou que l'atracció era de "mala qualitat" i que només estava subjectada per dos ancoratges

RedaccióActualitzat

Un informe de la Policia Nacional conclou que el castell inflable del restaurant de Caldes de Malavella on va morir una nena de 6 anys el maig de l'any passat estava mal muntat.

Les conclusions de l'escrit coincideixen amb les d'un altre informe que van fer els Mossos d'Esquadra al maig i que està en mans del jutjat d'instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners, que porta el cas.

Segons ha avançat el diari "El Punt Avui", l'informe remarca la "mala qualitat" de l'atracció i assenyala com un factor important de l'accident el fet que només estava subjectada per dos ancoratges.

L'informe conclou que el fort vent – amb ràfegues de 30 km/h – va fer que el castell hagués de suportar una tensió de 122 quilos, una força massa gran per a les dues úniques fixacions, que van acabar cedint. Si s'hagués fixat a terra per sis punts, la tragèdia s'hauria evitat, diu l'informe, elaborat pel grup d'Enginyeria Forense de la Policia Nacional.

L'informe també destaca que l'atracció no complia la normativa vigent ni en l'homologació ni en la instal·lació.

L'accident va passar la tarda del 7 de maig del 2017, al restaurant Mas Oller de Caldes. Una nena va morir i 6 menors més van quedar ferits.

 

Anar al contingut