Steven Spielberg, director de "Lincoln"
Steven Spielberg, director de "Lincoln" (Foto: Reuters)
Los Angeles

"Lincoln" lidera les nominacions per uns Globus d'Or sense presència espanyola

La pel·lícula de Steven Spielberg parteix com a gran favorita per la 70 edició dels Globus d'Or amb un total de set nominacions. Javier Bardem i "Blancaneu" s'han quedat fora de la lluita pels guardons.

RedaccióActualitzat
La pel·lícula de Steven Spielberg "Lincoln" parteix com a gran favorita per la 70 edició dels Globus d'Or amb un total de set nominacions. Segons ha anunciat l'Associació de Premsa Estrangera, "Lincoln" optarà al premi a les categories de millor pel·lícula; millor director; millor actor dramàtic, per a Daniel Day-Lewis; millor actriu, per a Sally Field; millor actor secundari, per a Tommy Lee Jones; millor guió, per a Tony Kushner, i millor banda sonora, per a John Williams.

La segueixen "Argo", de Ben Affleck, i "Django desencadenado", de Quentin Tarantino, amb cinc nominacions cadascuna. Aquests dos films també opten a millor pel·lícula, juntament amb "La noche más oscura", de Kathryn Bigelow, i "La Vida de Pi", d'Ang Lee; totes elles també opten a la millor direcció.

"Els Miserables", "Silver Linings Playbook" i "La noche más oscura" han aconseguit quatre nominacions cadascuna i se situen com a grans rivals en la categoria de millor pel·lícula de comèdia o musical, que també disputen "Moonrise Kingdom", "La pesca del salmó al Iemen" i "L'exòtic hotel Marigold".

Bardem es queda sense possibilitat d'optar al guardó

L'endemà d'haver estat nominat com a candidat als premis del sindicat d'actors dels Estats Units pel seu paper a "Skyfall", Javier Bardem s'ha quedat fora de la lluita pels Globus d'Or en la categoria de millor actor de repartiment, tot i partir com a favorit. Els nominats han estat: Alan Arkin, per "Argo"; Leonardo DiCaprio, per "Django desencadenado"; Philip Seymour Hoffman, per "The Master"; Tommy Lee Jones, per "Lincoln", i Christoph Waltz, per "Django desencadenado".

La colombiana Sofía Vergara, en canvi, ha estat nominada per tercera vegada com a millor actriu de repartiment en una sèrie, minisèrie o pel·lícula per televisió pel seu paper a "Modern Family". Les seves rivals al guardó: Hayden Panettiere, per "Nashville"; Arji Panjabi, per "The Good Wife"; Sara Paulson, per "American Horror Story: Asylum", i Maggie Smith, per "Downton Abbey". Es tracta de la setena candidatura, tres individualment i quatre per la sèrie en conjunt, que obté Vergara. La nominació li arriba hores després de ser nominada, com Bardem, pels premis del sindicat d'actors dels Estats Units.

"Blancaneu", finalment, ha quedat fora de les nominacions en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. L'australiana "Amor", de Michael Haneke, guanyadora de la Palma d'Or del Festival de Canes, ha liderat les nominacions en aquesta categoria, en què haurà de competir amb les franceses "Intocable" i "De óxido y hueso", la danesa "A Royal Affair" i la noruega "Kon-Tiki". La mexicana "Después de Lucía" i la xilena "No", que també apareixien dalt de les travesses, han quedat fora.

Els premis s'entregaran el 13 de gener a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles.


Anar al contingut