Betlem

L'hotel decorat pel grafiter anglès Banksy a Betlem rep els primers clients

L'establiment té vistes al mur que va construir Israel a la Cisjordània ocupada

RedaccióActualitzat

Diuen els seus promotors que és l'hotel amb les pitjors vistes del món. Ha estat decorat per Banksy, el misteriós grafiter britànic, conegut per les seves obres de denúncia, moltes de les quals són a Israel. I avui ha rebut els primers clients.

Les habitacions, del "Walled Off Hotel", deu en total, donen directament al mur. De fet, és a només quatre metres i les habitacions estan totes orientades cap aquesta construcció de separació israeliana. O sigui que en realitat es tracta d'habitacions pràcticament sense vistes.

 

 

Al "Walled Off Hotel", el preu per habitació oscil·la entre 30 i 965 dolars per nit; la més cara és la suite presidencial.

 

 

Això sí, han de deixar un dipòsit de 1.000 dòlars per si fan malbé algunes de les obres de Banksy que hi ha per tot l'establiment.

 

 

Els primers clients hi han arribat de sis països diferents: el Regne Unit, Suïssa, Suècia, Austràlia i Finlàndia. I, ara mateix l'hotel té el cartell de "complet" per als pròxims tres mesos.

 

 

L'alcalde de Betlem ha dit que l'hotel "Walled Off Hotel" suposa un nou punt d'interés turístic a una ciutat ja de per si molt visitada per persones d'arreu del món.

 

 

Banksy ja ha deixat empremta del conflicte palestinoisrelià en diverses ocasions i s'ha convertit en emblema de denúncia i llibertat. A la part de Cisjordània, hi ha pintat diferents grafitis que s'han convertit en tot un símbol tant que, fins i tot, es reprodueixen en objectes de record turístic.

♦ L'obra de Bansky, el misteriós grafiter, en un llibre traduït per primer cop al català

 

Anar al contingut