Hospitalet de Llobregat

L'Hospital de Bellvitge estrena set quiròfans d'alta tecnologia

Són les primeres instal·lacions del nou bloc quirúrgic, que tindrà 31 sales d'operacions l'any 2019

RedaccióActualitzat

L'Hospital de Bellvitge ha estrenat set quiròfans d'alta tecnologia que permetran fer 6.000 operacions de cirurgia major ambulatòria i reduir, així, l'espera d'intervencions que no requereixen ingrés.

Són les primeres instal·lacions del nou bloc quirúrgic, que tindrà 31 sales d'operacions quan estigui a ple funcionament, entre l'any que ve i el 2019.

En aquests quiròfans, arribes, t'operen i tornes a casa el mateix dia. Operar galindons, fer una vasectomia o fins i tot tractar el càncer de mama.

Estan dotats amb la tecnologia més puntera, amb uns equips d'imatge que donen una qualitat quatre vegades superiors als convencionals. Els metges residents poden seguir la intervenció en directe en una sala annexa.

Així explica els seus avantatges José Manuel Franco. Coordinador mèdic del bloc quirúrgic:

"Permet no només poder apreciar petits detalls de les cirurgies, sinó que podem ampliar moltíssim les imatges i tenim una resolució magnífica. A més, podem millorar la formació dels nostres professionals i els que venen a formar-se aquí, amb nosaltres".

Els familiars estan també més ben informats. A través d'un circuit virtual, reben tres missatges de text directament al mòbil, un quan el pacient entra, l'altre quan surt i l'últim quan arriba a l'habitació. Es preveu que aquests 31 quiròfans que es faran formaran part d'un nou bloc quirúrgic de 3.000 m2.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut