Pau Pérez, trobat mort per arma blanca al seu cotxe
Pau Pérez, trobat mort per arma blanca al seu cotxe
Sant Just Desvern

El vilafranquí Pau Pérez, la quinzena víctima dels atemptats a Barcelona

Finalment s'ha confirmat que l'autor de l'atropellament a la Rambla el va apunyalar durant la seva fugida

RedaccióActualitzat

Pau Pérez, de 34 anys, llicenciat en Enginyeria Electrònica i cooperant a diferents països. És l'home que va aparèixer mort per arma blanca a Sant Just Desvern, dins del seu vehicle. Veí de Vilafranca del Penedès, així és com el descriu un dels seus amics més propers.

"Parlar del Pau és parlar d'una persona totalment afable, simpàtica, mai no alçava la veu. Estar amb ell era sempre alegria."

S'havia criat al barri del Poble Nou, on viuen els seus pares, encara que feia poc s'havia traslladat a un altre barri per viure amb la seva xicota, i estava molt integrat en l'ambient esportiu de Vilafranca del Penedès, perquè havia jugat en diferents equips de futbol.

"Parlaria d'un xicot producte de la terra. Aquests joves que de començament practiquen l'esport. Ell practicava futbol."

Treballava en una important empresa del sector vinícola i era cooperant d'ONG, a més d'estar vinculat als castellers.

Pau Pérez se'l considera la quinzena víctima mortal dels atemptats en confirmar-se que l'autor de l'atropellament a la Rambla el va apunyalar durant la seva fugida. Després de la confusió inicial, aquesta hipòtesi havia anat agafant força, fins que les autoritats han confirmat que en tenien proves quatre dies després dels atemptats.

Així, Younes Abouyaaqoub, autor de l'atropellament i principal objectiu dels Mossos, va assaltar Pau Pérez que estava aparcant el seu vehicle, un Ford Focus, prop de la zona universitària de la Diagonal. El va apunyalar mortalment, el va estirar al seient del darrera, i es va posar al volant.

Cap a quarts de set de la tarda gairebé sortint de la ciutat per la Diagonal, Abouyaaqoub es va saltar el control policial i va ferir a la cama una sergent dels Mossos.

 

Pocs metres després, en el mateix control, el cotxe va ser tirotejat per altres mossos. Pocs quilòmetres després, davant l'edifici Walden de Sant Just, la policia va abordar el cotxe aturat, però el conductor havia fugit.

Quan els Tedax van determinar que no hi havia explosius, l'únic que es va trobar al vehicle era el cos de Pau Pérez, que els forenses van confirmar que va morir per arma blanca i no per arma de foc, com al començament pensava la policia.


Tres dies de dol a Vilafranca


L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha decretat tres dies de dol a la població i ha suspès tots els actes amb presència institucional. El consistori ha manifestat el seu condol per la mort de Pau Pérez i s'ha posat a disposició de la família i els amics. També ha habilitat un llibre de condolences a l'Ajuntament a partir de demà, dimarts a les 10 del matí, i fins dijous a la tarda.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut