Barcelona / Irene Vaqué

LG prova el primer dispositiu mòbil del món preparat per a la tecnologia 4G

Després de la generació 3G, vindrà la 4G. I les empreses de telefonia no perden el temps. LG ha aprofitat la presència a Barcelona per fer una demostració del primer dispositiu mòbil del món preparat per als terminals Long Term Evolution (LTE), la tecnologia candidata a ser l'estàndard dels mòbils 4G. Aquesta tecnologia permet que la descàrrega de dades sigui entre 10 i 50 vegades més gran.

Actualitzat
Pot semblar un conjunt de plaques, xips més propis de fa uns anys que no pas del futur, però la presència d'una pantalla com la de qualsevol dels dispositius presents al Mobile World Congress ja ens dóna una pista que no estem mirant enrere, sinó endavant. "És el mòbil del futur", explica el jove oriental encarregat de fer la presentació al 3cat24. Costa de creure veient-lo així, però ell assegura que l'any que ve aquesta tecnologia ja es traslladarà als mòbils més avançats.

La clau de l'invent aquí és el xip mòdem que ha desenvolupat LG i que, a la presentació, va connectada a un ordinador portàtil, un "netbook" i un prototip de MID (Mobile Internet Device), que és com dir que portes el receptor de TDT i una minipantalla, però en versió telefonia. Els tres terminals mostren la navegació per internet, la videoconferència i l'"streaming" de vídeo en alta definició transmesos amb el nou sistema.

A LG han apostat per aquesta tecnologia per als mòbils 4G, com han fet Qualcomm, Vodafone, Verizon Wireless, T-Mobile, KDDI i NTT DoCoMo. De fet, al Japó, aquesta última empresa espera treure els primers serveis 4G l'any que ve, el 2010.

La generació 4G implica l'ús d'un LTE, una tecnologia capaç de transferir dades a unes velocitats entre 10 i 50 vegades més ràpides que amb el WCDMA, que és la que es fa servir amb els mòbils 3G, els que són capaços de transferir veu i dades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut