La façana de la seu del Fons Monetari Internacional, a Washington
La façana de la seu del Fons Monetari Internacional, a Washington
Washington

L'FMI eleva tres dècimes la previsió de creixement d'Espanya

L'organisme preveu que l'economia espanyola creixerà un 2,6% el 2017, a diferència del 2,3% que va anticipar el mes de gener

Actualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha tornat a revisar a l'alça les previsions de creixement per a l'economia espanyola. En l'estimació d'aquest dimarts, l'organisme preveu que l'economia espanyola creixerà un 2,6% aquest 2017, a diferència del 2,3% anticipat en l'anterior informe. Pel que fa a la previsió per al 2018, l'FMI les manté en el 2,1%. Tant en les d'aquest any com les del vinent se situen per sobre de la mitjana de la zona euro.

Tot i que l'activitat econòmica a l'estat comença a moderar-se després de créixer un 3,2% el 2016, el país continua la seva expansió per sobre de l'1,7% estimat per a la zona euro aquest 2017, una dècima més de la previsió de principis d'any. De fet, segons l'FMI l'economia espanyola serà la que més creixerà de les quatre grans de la zona euro en els propers dos anys: Alemanya creixerà un 1,6% aquest any i un 1,5% el que ve; França, un 1,4% el 2017 i un 1,6% el 2018 i Itàlia un 0,8% cada any.

L'informe "Perspectives Econòmiques Globals" del Fons assenyala que la millora de les previsions d'Espanya respon a una "forta demanda interna", impulsada pel context general de recuperació a tota la zona euro i amb el suport d'una "orientació fiscal lleument expansiva, condicions financeres acomodatícies i un euro més dèbil".

El 2,6% de creixement que preveu l'FMI és lleugerament superior al pronosticat pel govern espanyol, que en els pressupostos apunta que el PIB creixi un 2,5% aquest 2017.

Anar al contingut