Madrid

L'etarra De Juana Chaos ha abandonat la vaga de fam que feia des del 7 d'agost, segons informa "Gara"

Iñaki de Juana Chaos ha abandonat la vaga de fam que va començar el 7 d'agost, segons informa l'edició digital del diari "Gara". Fonts pròximes al pres d'ETA han informat al rotatiu basc que De Juana Chaos es troba bé i evoluciona "de forma positiva" a l'hospital 12 de Octubre de Madrid, on està ingressat. Han estat 63 dies de vaga alimentària que De Juana Chaos hauria acabat aquest diumenge i que ha fet per denunciar que se li imposés presó preventiva per uns articles al mateix diari "Gara", just quan havia de ser excarcerat, després de complir la pena per onze atemptats que van provocar en total 25 morts.

Actualitzat

La informació del diari "Gara" no revela cap més detall sobre la decisió de De Juana Chaos. Aquest històric pres d'ETA està en presó preventiva tot i que va complir la pena imposada per onze atemptats que van provocar la mort de 25 persones.

La pena pujava a més de 3.000 anys de presó, dels quals n'havia de complir 30, el màxim que preveu el Codi Penal de 1973, vigent en el moment del judici. Les rebaixes previstes per la llei li van permetre reduir aquests 30 anys fins a 12. Això significava sortir de la presó l'agost del 2005.

La imminent sortida en llibertat de De Juan Chaos va posar en alerta les associacions de víctimes del terrorisme. Finalment, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va acusar el pres dels delictes d'integració en banda terrorista i amenaces, per dues cartes que l'etarra va publicar al diari "Gara" el desembre del 2004. La presó preventiva per aquestes acusacions el va portar a la vaga de fam que ara hauria acabat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut