Un bosc cremat a l'Alt Empordà
El paisatge a l'Alt Empordà després del pas del foc, aquest juliol.
Madrid

L'Estat podrà "reclutar" parats amb prestació per col·laborar en la neteja de boscos cremats

Aquest decret, aplicable a totes les zones cremades fins ara, també s'ampliarà als incendis que hi pugui haver fins a l'1 de novembre. A més, preveu ajudes per danys materials, a persones físiques i a les administracions.

RedaccióActualitzat
L'Estat podrà demanar als parats que cobrin la prestació d'atur que col·laborin en la neteja i el manteniment de les zones afectades pels incendis forestals. Així ho estableix un reial decret que forma part d'un paquet de mesures urgents per pal·liar els efectes dels focs, i que ha aprovat el Consell de Ministres. Ho ha anunciat, en roda de premsa, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Aquest decret, aplicable a totes les zones cremades fins ara, també s'ampliarà als incendis que hi pugui haver fins a l'1 de novembre. A més, preveu ajudes per danys materials, a persones físiques i a les administracions que hagin participat en l'extinció d'incendis.

Més de 180.000 hectàrees cremades han convertit el 2012 en un dels anys més durs pel que fa als incendis, segons Sáenz de Santamaría.


Anar al contingut