Primera Divisió

L'Espanyol guanya l'Atlètic de Madrid (3-1) i surt de la zona de descens

Fa quinze dies, després de jugar contra l'Albacete, l'Espanyol semblava condemnat a jugar a Segona Divisió la pròxima temporada, però dues victòries consecutives han permès que l'equip surti provisionalment de les places de descens trenta jornades després d'entrar-hi. Els de Luis Fernández han superat l'Atlètic de Madrid per 3-1 a Montjuïc davant de més de 34.000 espectadors. Fredson i Raducanu(2) han fet els gols en la segona meitat d'un partit que els blanc-i-blaus s'han merescut guanyar per ganes i per joc.

Toni Velamazán en el lloc de Maxi ha estat l'única novetat en l'onze inicial disposat per Luis Fernández respecte al que va guanyar al Sadar en l'última jornada. Els primers minuts han estat els més intensos de tota la primera meitat. En el minut 2 hi ha hagut una jugada polèmica a l'àrea local. Fernando Torres ha caigut després d'una topada amb un defensa, però l'àrbitre ha deixat continuar el joc i no ha assenyalat res. En el 6, Àlex Fernández ha xutat una falta des de la frontal que ha fregat el pal esquerre de Sergio Aragoneses. La resposta de l'equip de Manzano ha arribat en el minut 11. Lemmens ha desviat un xut de Torres i Nano no ha arribat, per mil·límetres, a la pilota refusada pel porter belga de l'Espanyol. L'última bona ocasió del primer temps l'ha tinguda Hadji. El xut del marroquí, en el minut 20, ha anat a les mans del porter "colchonero". El més destacable de la recta final de la primera meitat ha estat la groga que ha vist De la Peña, i que farà que es perdi el derbi contra el Barça. La segona meitat ha estat blanc-i-blava de cap a peus. Després d'un primer quart d'hora molt imprecís, Luis Fernández ha fet un canvi ofensiu fent entrar Raducanu en el lloc de Toni Velamazán. En el 63, De la Peña ha provocat una falta a la frontal que Àlex ha enviat a l'escaire, però Sergio ha tret una mà salvadora per enviar la pilota a córner. De la Peña ha picat des de la cantonada i Fredson, amb un fort cop de cap, ha fet el primer gol del partit. Gol de potència i força del migcampista brasiler, que s'ha convertit en imprescindible. L'Atlètic de Madrid, de mica en mica, ha anat avançant línies, i l'Espanyol, amb espais i al contracop, ha sentenciat. Raducanu, que ja havia disposat d'una bona ocasió en el 71, ha pres la cartera al porter Sergio Aragoneses i ha fet el segon a deu minuts del final. El davanter romanès ha segellat la victòria, en el 87, amb un cop de cap després d'una bona jugada de Hadji. Sobre el xiulet final --mai més ben dit, perquè ni s'ha servit del cercle central--, Fernando Torres ha fet el gol de l'honor de l'Atlètic de Madrid.