La tempesta tropical "Leslie", aquest matí (Font: NOAA-Goes)
La tempesta tropical "Leslie", aquest matí (Font: NOAA-Goes)

"Leslie" arriba a les Bermudes com a tempesta tropical

El "Leslie" passa avui a prop de les Bermudes com a tempesta tropical. Els vents sostinguts bufen a 100 km/h i la precipitació podrà arribar als 100 mm.

Alberto AlcántaraActualitzat
El "Leslie", sisè huracà de la temporada atlàntica, no s'ha reforçat finalment i al llarg d'aquest diumenge passarà, com a tempesta tropical, ben a prop del territori britànic de les Bermudes. Tot i que no hi ha de passar per sobre de l'arxipèlag, els seus efectes ja s'hi estan notant.

El "Leslie" ha arribat a ser un huracà de categoria 1, la més baixa de l'escala de 5 graus de Saffir-Simpson. El seu centre estava situat aquest matí a uns 290 km a l'est de l'arxipèlag, però en cualsevol cas s'esperen condicions de tempesta tropical en un radi de més de 295 km. Els vents sostinguts eren d'uns 100 km/h, amb cops superiors.  Les bandes de pluja associades a l'huracà ja han arribat a les illes. S'esperen acumulacions d'entre 50 i 100 mm de precipitació.

Un dels primers efectes de la tempesta  ha estat l'empitjorament de l'estat de la mar. L'efecte sobre la marea podria provocar algunes inundacions menors en zones baixes. La mar remoguda també s'ha notat o es notarà en les pròximes hores a la costa nord de Florida, la costa central dels Estats Units, el Canadà, el nord de Puerto Rico o les illes Verges.

Preparats

Els serveis d'emergència de les illes ja van activar les primeres mesures divendres, i van tancar escoles i platges. Dissabte es va suspendre el servei de ferri. També es van iniciar els preparatius per a possibles evacuacions. A banda de les mesures preventives oficials, els habitants arreplegaven menjar, aigua i alcohol per celebrar les seves tradicionals "hurricane parties",  festes fetes a casa mentre dura la tempesta. Unes 65.000 persones viuen en aquestes illes, situades a uns mil quilòmetres de la costa continental americana.

Rumb a Terranova

La tempesta segueix un rumb en direcció nord, a uns 13 km/h. Aquest rumb canviarà gradualment cap al nord-est aquesta nit o dilluns. Un cop superi les Bermudes, aquest sistema tropical podria apropar-se al Canadà, i no es descarta que toqui terra de nou cap a Terranova a mitjans de la setmana que ve. Està previst que pugui tornar a assolir la categoria d'huracà entre dilluns i dimarts.

El "Michael", sense perill

D'altra banda, l'huracà "Michael" es mou pel mig de l'Atlàntic sense suposar cap risc per a territoris poblats. Aquest matí portava vents sostinguts de 160 km/h. Es preveu que aquest diumenge passi a ser un huracà de categoria 1.

El "Michael" ha estat el primer gran huracà de la temporada atlàntica. Recordem que es consideren grans huracans els de categoria 3 o més.







Anar al contingut