Gualba

Les sirenes d'avís a la població per la fuita de clor de Gualba no han sonat

Una fuita de clor ha obligat a activar el Pla d'Emergència Química a tot el municipi de Gualba, al Vallès Oriental. Tot i que les sirenes d'avís a la població no han sonat per un error en el sistema informàtic, els veïns s'han avisat entre ells i s'han quedat a l'interior de casa com a mesura preventiva. L'ajuntament ha convocat una reunió per investigar per què no s'han activat els sistemes d'avís, que serveixen per advertir tots els veïns que es confinin a casa seva per evitar una possible intoxicació. L'incident ha tingut lloc poc després de la una del migdia a l'empresa Carburos Metálicos de Gualba, quan s'estava duent a terme un transvasament de clor i ha fallat una de les canonades.

Actualitzat

La fuita ha obligat a activar el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, Plaseqcat, i a activar la sirena d'alarma a tot el municipi de Gualba. Els veïns han hagut de confinar-se als seus domicilis durant mitja hora, temps durant el qual s'ha comprovat que la fuita de clor no havia arribat a l'exterior de l'empresa.

Fins a l'empresa Carburos Metálicos de Gualba s'hi han desplaçat tretze dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com diverses ambulàncies i efectius dels Mossos d'Esquadra i de la policia local. La fuita s'ha produït després que hi ha hagut un problema amb una de les canonades.

La fuita, però, ha estat controlada ràpidament pels mateixos treballadors de l'empresa. Tot i això, un cop aturada el clor ha sortit per la xemeneia en forma de gas. És per això que s'ha hagut d'activar el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, el Plaseqcat.

El clor és un element químic que, en estat gasós, provoca la irritació del sistema respiratori, especialment en nens i persones grans.

Activat el Transcat per un accident a l'AP-7

Mentrestant, molt a prop de Gualba, concretament a l'autopista AP-7 al pas per Llinars del Vallès, un accident en què s'han vist implicats dos camions de gran tonatge ha obligat a activar el pla especial per a accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera, el Transcat.

Un dels dos vehicles transportava un carregament de clorur de metilè. Afortunadament, però, no hi ha hagut cap vessament ni tampoc ferits. Això sí, el sinistre ha obligat a tallar dos carrils al trànsit en direcció a Barcelona, la qual cosa ha provocat retencions de fins a 20 quilòmetres entre Llinars i Cardedeu.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut