Barcelona

Les novetats de Huawei, LG i Sony protagonitzen la primera jornada de l'MWC

La crònica des del Mobile World Congress del primer dia del certamen

Pere BoschActualitzat

El Mobile ha començat a ple rendiment. Des de primera hora, milers de congressistes -se n'esperen més de 100.000- han omplert el recinte de la Gran Via de l'Hospitalet. En aquesta primera jornada, la majoria de mirades es dirigien cap als grans expositors, sobretot, els que s'han agrupat al hall 3.

 

 

  • Huawei: ha presentat dos nous "smartphones". El P10 i el P10 Plus destaquen per la qualitat de les càmeres, equipades amb objectius Leica. La càmera frontal, per fer selfies, arriba a uns espectaculars 20 megapíxels. La marca xinesa es consolida com una de les grans referències mundials i, a més, aprofita l'absència de l'S8 de Samsung per tenir un impacte més gran en aquest Mobile.
  •  
  • LG: el nou G6 trenca amb el sistema modular -un experiment de resultats decebedors- del seu antecessor. El fabricant coreà redueix la carcassa fins a la mínima expressió perquè la pantalla ocupi més espai en un "smartphone" de la mateixa mida. El consum de vídeos al telèfon, en l'ordre del dia des de fa anys, ha empès LG a presentar aquest nou disseny.
  •  
  • Sony: l'Xperia XZ Premium presenta la primera pantalla amb resolució 4K HDR en un "smartphone". La resolució és, un any més, el fort del fabricant japonès. L'XZ Premium, però, també és potent per dins, amb el desitjat xip Snapdragon 835 -el més potent dels que fabrica la xinesa Qualcomm.

 

 

Aquest dilluns també hem estat seguint les novetats als estands de Deutsche Telekom o Telefónica, on la connectivitat 5G és cada cop més a prop de convertir-se en una realitat. Arreu apareixen aparells que, aparentment, es mouen sols. El fet és que algú els està controlant a distància gràcies a aquesta nova xarxa de gran, gran velocitat.

I dimarts? Ens fixarem en els cotxes connectats. Fabricants com Peugeot han apostat per aquest MWC de Barcelona amb la presentació de prototips espectaculars. No us ho perdeu!

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut