Un imprès de l'impost de successions i donacions
Un imprès de l'impost de successions i donacions
Barcelona

Les noves retallades ajornen el debat sobre la supressió de l'impost de donacions

El debat sobre la supressió de l'impost de donacions, previst per a aquest dimecres a la comissió d'Economia del Parlament, s'ha ajornat. CiU i PPC han pactat a última hora retirar-lo de l'ordre del dia per la coincidència amb l'anunci de noves retallades per part del govern d'Artur Mas. Fonts de CiU han argumentat que la qüestió s'ha posposat "per no alimentar la demagògia" dels partits de l'oposició. El PP s'hi ha avingut perquè considera que no és urgent.

RedaccióActualitzat
La comissió d'Economia havia d'estudiar la proposta de suprimir aquest impost just l'endemà que Artur Mas va anunciar que es tornarà a abaixar el sou dels funcionaris i que s'estudiarà una taxa en les receptes de medicaments.

La proposta que s'ha retirat de l'ordre del dia instava el govern a presentar abans del 31 de desembre del 2012 i "sempre que la situació de les finances de la Generalitat ho permeti" la proposta per eliminar l'impost de donacions.

El 2010, la Generalitat va ingressar 57 milions d'euros per aquest concepte. I aquest any Economia va calcular que ingressaria uns 60 milions.

A principis de juny, CiU va aconseguir lgairebé l'eliminació de l'impost de successions fins al tercer grau de parentiu, és a dir, entre fills, pares, cònjuges i avis i néts. La proposta es va tirar endavant amb el suport del PP i del diputat no adscrit Joan Laporta i malgrat l'oposició de la resta de grups.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut