El líder d'ERC, Joan Puigcercós, durant una intervenció al Parlament
El líder d'ERC, Joan Puigcercós, durant una intervenció al Parlament
Barcelona

ERC considera contradictòries les retallades amb l'eliminació de l'impost de successions

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha ofert a la Generalitat el seu suport per defensar a Madrid el concert econòmic, però ha rebutjat ser coresponsable de la rebaixa de l'impost de successions a les rendes més altes. Per això, ERC ha presentat una esmena a la totalitat als pressupostos, tot lamentant que el govern hagi "enviat un primer missatge que dificulta molt les coses".

Actualitzat
El dirigent d'ERC afirma que l'eliminació de l'impost de successions té un fort simbolisme i és un element de discrepància. "La gent no entén com una persona que rep una herència de quatre cotxes de luxe no paga cap impost i en canvi molta gent rep el missatge que s'ha de fer d'una mútua privada."

Puigcercós també s'ha referit a l'educació i ha reclamat un gran pacte per lluitar contra el fracàs a les aules. Sobre la sanitat, els republicans defensen el manteniment de la xarxa primària de la sanitat pública per evitar el col·lapse de les urgències i els hospitals i dels ajuts a les famílies.

Donada la situació econòmica del país, el líder d'ERC ha assegurat que "més que mai aquests pressupostos haurien de visualitzar un acord de base fort d'aquesta cambra". Una de les qüestions que també s'han posat damunt la taula ha estat els diners pendents de transferència per part del govern espanyol. Puigcercós els ha descrit de "deslleialtat institucional de l'estat espanyol" i els ha considerat un problema més enllà de retallades o ajustaments. En algun moment, "vostès s'hauran de plantar", ha afegit. I ERC serà "al seu costat per defensar els interessos de Catalunya aquí i a Madrid, però no comptin amb nosaltres per prendre decisions difícilment entenedores", ha advertit en referència a l'eliminació de l'imposts de successions.

Joan Puigcercós ha apuntat que la legislatura és molt llarga i ha posat en dubte que el PPC pugui ser el soci de CiU per reduir el dèficit fiscal, el problema de fons dels pressupostos catalans.





Anar al contingut