Roma

Les juntes d'accionistes d'Abertis i Autostrade aproven fusionar-se per crear una nova empresa que serà líder mundial del sector

Amb poques hores de diferència, les juntes d'accionistes de la concessionària d'autopistes italiana Autostrade i de l'espanyola Abertis han aprovat la proposta de fusió de les dues empreses. L'aprovació s'ha fet amb el vot favorable de pràcticament el cent per cent dels accionistes. La fusió d'Abertis i Autostrade crearà una nova companyia que serà la líder mundial del sector, per davant de l'australiana Masquaire. El director general de la nova companyia serà el director general de La Caixa i actual president d'Abertis, Isidre Fainé.

Actualitzat

Les juntes d'accionistes d'Autostrade, la concessionària d'autopistes italiana controlada per la família Benetton, i de l'espanyola Abertis, controlada per La Caixa i ACS, han aprovat fusionar-se. Aquest era l'últim tràmit legal que quedava. Amb aquesta fusió neix una empresa líder mundial en el sector amb un volum de negoci de 4.500 milions d'euros.

Tot i que es tracta d'una operació amistosa, la direcció general de la nova companyia resultant de la fusió l'ostentaria el director general de La Caixa i actual president d'Abertis, Isidre Fainé. La resta de l'organigrama de la nova empresa passa per la creació de dues vicepresidències: una, ocupada per un representant italià, probablement de la família Benetton, i l'altra, per un espanyol, que podria ser Florentino Pérez.

La seu de la nova empresa serà a Barcelona i tindrà una capitalització borsària de més de 24.000 milions d'euros -11.500 milions d'Autostrade i 12.442 d'Abertis-, amb un volum de negoci de prop de 4.500 milions. Amb aquest volum de capitalització i negoci la nova empresa superarà el gegant australià Macquaire, amb un volum de negoci en infraestructures de més de 2.000 milions d'euros.

Anar al contingut