Campanya de beques de la Fundació Catalana de l'Esplai
Les excursions formen part de l'essència de les colònies
Montgat

Les escoles comencen a aixecar el boicot a les colònies

Les escoles catalanes han començat a aixecar el boicot a les colònies i excursions després que Educació hagi fet marxa enrere en la decisió de suspendre la jornada intensiva al juny. El departament que encapçala Ernest Maragall permetrà que es torni a fer, sempre que la comunitat educativa, les famílies i els representants municipals hi estiguin d'acord, i això s'ha traduït automàticament en un augment de les reserves, segons l'Associació Catalana d'Empreses d'Oci i Cultura. En un dels llocs on més bel·ligerants han estat contra la pèrdua de la jornada intensiva, el Baix Maresme, una vintena de centres educatius han decidit reprendre amb normalitat les sortides i les excursions.

Actualitzat
L'Associació Catalana d'Empreses d'Oci i Cultura ha admès que, des que es va fer pública la decisió d'Educació, s'han formalitzat diverses de les colònies anul·lades. L'associació entén que "el conflicte ha entrat en la via de resolució" i ha recordat que en els últims mesos s'havien suspès les colònies de més de 580 escoles.

Al Baix Maresme, una vintena d'escoles han confirmat que faran les sortides previstes amb normalitat i han interpretat com un èxit la marxa enrere d'Educació en aquest tema. El director de l'escola Salvador Espriu de Montgat, Martín Noguero, ha justificat que les excursions es reactivaran "perquè havíem posat com a condició recuperar les hores que fèiem amb les sortides" i ha considerat "una llàstima" que s'hagi "perdut tant de temps en una cosa que sabíem que s'acabaria així".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut