Diversos centres escolars han boicotejat les colònies i sortides com a protesta per la supressió de la jornada intensiva. (Foto: ACN)
Infants jugant durant unes colònies escolars. Arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Anul·lades més de la meitat de les colònies escolars programades a causa del canvi del calendari escolar

Més de la meitat de les sortides i colònies que les escoles catalanes tenien emparaulades per a aquesta tardor han estat anul·lades, segons publica l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure. Aquests canvis afectaran la contractació de monitors i personal de servei. Els sindicats donen suport als centres que han decidit suprimir les sortides, tot i que neguen ser darrere d'aquests canvis fets per les escoles. Els representants del professorat denuncien "l'actitud indigna" del Departament d'Educació d'intentar provocar un enfrontament entre pares i mares i el professorat.

Actualitzat
Aquest curs ha entrat en vigor el nou calendari escolar, que ha fet avançar una setmana les classes a canvi d'una setmana festiva al febrer, i ha suprimit la jornada intensiva que professors i alumnes de Primària tenien al juny.

Alguns mestres han decidit suspendre les activitats extraescolars i les colònies dels alumnes per pressionar la Conselleria d'Educació de la Generalitat perquè restauri la jornada intensiva.

Els quatre principals sindicats han emès un comunicat conjunt en què donen suport als mestres, tot i que deixen clar que no són darrere de la protesta. Els sindicats han recordat que les sortides i colònies s'han fet des de sempre gràcies al compromís voluntari dels professors i que aquests no han tingut cap tipus de reconeixement en aquest sentit, ni com a activitat docent ni a efectes professionals o econòmics, i han fet les activitats sense unes condicions adequades des del punt de vista jurídic i davant "la més gran indiferència per part de l'administració".

Els mestres exigeixen que no se'ls culpi públicament per anul·lar les colònies, ja que el conseller Ernest Maragall és el "màxim responsable" d'aquesta situació. Li han demanat que modifiqui el calendari i llavors ells plantejaran un "pla de negociació". Els sindicats acusen la conselleria de voler enfrontar les famílies amb els professors en una "actitud indigna", i ha dit que les famílies haurien de protestar davant de la conselleria per l'organització de les colònies en lloc d'"indignar-se" perquè els professors no volen organitzar excursions.

Aquesta anul·lació d'activitats no només afecta mestres i alumnes, sinó que també es deixaran de contractar 1.500 monitors, personal de servei i personal de cuina.

Anar al contingut