Barcelona

Educació fa marxa enrere i obre la porta a la jornada intensiva al juny

Els directors dels centres escolars podran proposar tornar a la jornada intensiva durant el mes de juny. El Departament d'Educació, que va suprimir aquesta opció amb el nou calendari escolar, ha fet marxa enrere en una decisió que havia provocat un gran malestar entre el professorat, que va arribar a suspendre les colònies com a mesura de pressió. Educació al·lega ara que la jornada intensiva serà possible gràcies als nous decrets d'autonomia de centres i de direcció que els permet organitzar la jornada laboral de finals de curs. La jornada intensiva al juny, però, està condicionada al vistiplau d'Educació, i també ha de tenir l'aprovació de la comunitat educativa, de les famíies i dels representants municipals.

Actualitzat
Les escoles podran continuar fent jornada intensiva al juny, tot i que el nou calendari escolar l'havia suprimit, situació que va aixecar protestes entre el professorat, que en general advertia de la dificultat de concentració de l'alumnat a la classe amb temperatures elevades, sense aire condicionat i a aquelles altures de curs. 

La conselleria, però, ha decidit deixar la decisió en mans de les direccions de cada centre. Segons el Departament d'Educació, aquest canvi es deu al nou decret que atorga als directors més autoritat. Així, ara els directors de les escoles podran proposar als Serveis Territorials fer jornada intensiva, sempre que comptin amb el consens de la comunitat educativa i amb l'acceptació de les famílies.

A més a més, s'haurà de garantir el compliment de l'horari lectiu anual, així com el transport escolar i la continuïtat del menjador escolar. La decisió final, però, queda sotmesa al vistiplau dels Serveis Territorials d'Educació. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha admès que si es compleixen els tres requisits, "transport, menjador, compliment total d'hores de classe i consens de la comunitat educativa", els Serveis Territorials acceptaran de bon grat que es faci jornada intensiva al centre que l'hagi proposada.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut