Madrid

L'economia espanyola alenteix el creixement i els preus pugen

El producte interior brut es va incrementar a Espanya un 0,7% entre juliol i setembre, i la inflació, també un 0,7% d'octubre a octubre

RedaccióActualitzat

El ritme de creixement de l'economia espanyola s'ha frenat lleugerament en el tercer trimestre de l'any, segons ha avançat l'Institut d'Estadística.
El producte interior brut es va incrementar a Espanya un 0,7% entre juliol i setembre, una dècima menys que en els tres trimestres anteriors.

Si es confirma aquesta dada avançada, el creixement anual se situaria en el 3,2%, dues dècimes per sota. Amb tot, aquest ritme continua sent molt superior al de la resta de països de la zona euro.

I els preus, a l'alça

Mentrestant, la inflació continua en positiu a Espanya, segons les dades avançades de l'IPC d'octubre. Els preus han pujat de mitjana a Espanya un 0,7% en un any, d'octubre a octubre.

L'increment, també segons l'INE, s'explica principalment per l'encariment dels preus de l'electricitat i dels carburants, que el 2015 havien baixat. Si la dada avançada s'acaba confirmant, això suposarà un repunt de cinc dècimes respecte a la variació anual registrada el setembre.  

Anar al contingut