Flors i espelmes en record de la nena assassinada
Flors i espelmes en record de la nena assassinada
Vilanova i la Geltrú

L'autòpsia de la nena assassinada a Vilanova descarta que fos violada

No hi va haver agressió sexual, però hi ha indicis de possibles tocaments, mentre que les ganivetades van ser "post mortem"

Actualitzat

La Laia, la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú assassinada la setmana passada, va morir per asfíxia, escanyada amb les mans i amb una corretja. Així ho confirma l'autòpsia, segons ha avançat Catalunya Informació.

Es concreta que l'asfíxia va ser la causa de la mort, però no queda clar si va ser per ofegament de les vies respiratories o per estrangulament perquè a la zona del coll s'han trobat marques. Sobre les set ganivetades superficials que hi havia al cos, l'informe assegura que les va rebre després de morta.

L'informe no ha detectat lesions --ni cap indici mèdic-- que sustenti aquesta hipòtesi, tot i que inicialment s'havia apuntat possibles abusos sexuals. L'informe mèdic descarta la penetració, però els metges alerten que hi va haver una manipulació genital, tocaments que podrien constituir un abús sexual. 

Indicis irrefutables

El veí de sota de casa dels avis de la nena i al pis del qual es va localitzar el cos és l'únic investigat i empresonat pel crim. Segons l'escrit de la jutge, els indicis que hi ha contra ell són irrefutables i la seva versió que una altra persona va entrar al seu pis no és creïble.
L'home sosté que el dia del crim anava begut i drogat, havia pres cocaïna fins a quatre vegades i no recorda res del que va passar. Només sap que va localitzar la menor ja morta en un armari de casa seva.

 

Dijous declara l'exdona del detingut

Demà, dijous, estan citats al jutjat 14 testimonis, entre els quals hi ha els dos oncles que van localitzar el cos sense vida de la nena a casa de l'investigat. També està citada l'exdona de l'empresonat.
L'exdona ja va dir en la seva declaració policial que la filla que tenen en comú amb l'home, aquell dia, li havia demanat que l'anés a buscar perquè el seu pare estava estrany. La noia, de 17 anys, estava amb el seu pare hores abans del crim, va veure que entrava i sortia molt de casa i estava inquiet, un comportament que la va pertorbar i per això va avisar la seva mare.

 


El detingut, Francisco Lopez, de 42 anys, es troba des de dijous passat en presó preventiva per ordre de la jutge per delicte d'homicidi o assassinat. Per motius mèdics es troba, des d'aleshores, al pavello psiquiàtric del centre penitenciari.

 

ARXIVAT A:
JudicialPederàstia Menors
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut